Voordelen

Dat staalframebouw tal van voordelen heeft staat vast. De opkomende populariteit van deze bouwmethode bevestigd dat alleen maar. Ook wij zijn helemaal weg van deze techniek. Ontdek hieronder de tal van voordelen van staalframebouw en laat het ook jouw bouwhart veroveren!

Tijdbesparend

Bij Zjef kunnen we uw (standaard)woning op de voorziene betonplaat binnen een termijn van 3 à 5 dagen plaatsen.

Snelle montage & droogbouw

Een steelframe laten bouwen duurt slecht enkele dagen waardoor je veel sneller kan overgaan tot de afwerking in vergelijking met de tradiotionele bouwmethode. Daarnaast is het ook een droogbouw wat wil zeggen dat er geen droogtijden aan te pas komen. Sterker nog! Het project kan in elke weersomstandigheid worden gemonteerd. Niets houdt ZJEF tegen bij het plaatsen van uw staalframebouw!

Kostenbesparend

De staalframebouw zelf kost ietsje meer, maar dat maak je ruimschoots goed door goedkopere transportkosten, geen werfafval en de grote tijdswinst. Het is daarnaast ook ecologisch en duurzaam.

Ecologisch

Staalframebouw is een zeer ecologisch materiaal. Daarbij is er een minimum aan energie nodig en is er geen afval tijdens zowel de productie- als montagefase. Staal is overigens 100% recycleer- en herbruikbaar, een standaardwoning kan uit 7 à 8 oude auto’s worden verwezenlijkt!

Hoogste sterkte/gewicht verhouding

Staal heeft de hoogste sterkte – gewicht verhouding waardoor er bespaard kan worden op materiaal. Lichte elementen verzorgen een gemakkelijke plaatsing. Door het verlaagde eigengewicht is staalframe uitermate geschikt voor optoppingen.

Beperkt transport

Door het lagere gewicht zijn er ook zeer lage transportkosten in vergelijking met andere bouwmethoden. Een standaardwoning kan geladen worden op slechts enkele vrachten.

Duurzaam

Staal is beter tegenover hout. Staal rot niet, splitst niet en barst niet en is het bestand tegen termieten. Ook is staal ductiel en is het bijgevolg resistent tegen hoge seismische krachten.

Maatvast

De frames en trussen hebben een enorme maatvastheid doordat ze worden geproduceerd in zeer nauwkeurige gedigitaliseerde rolvormmachines. Precisie tot op de millimeter!

Architecturale vrijheid- onbeperkte mogelijkheden gevelafwerking

De maatvoering kan worden ingevuld naargelang uw wensen. Er zijn geen beperkingen op vlak van het ontwerp aangezien de sterkte van het staal een enorme flexibiliteit biedt. Ook is eender welke gevelafwerking mogelijk. Een gevelsteen, buitenpleister, steenstrips, houten gevelbekleding,…

Brandveilig ontwerp

Dunwandige en lichte staalconstructies kunnen tegen hoge temperaturen beschermd worden door de toegepaste beplatingen en materialen. Zo kunnen sterke thermische vervormingen en het bezwijken van de bouwdelen worden voorkomen. Bij staalframebouw worden de staalprofielen opgenomen in wanden, vloeren en daken met specifieke brandwerendheidseisen.

Thermisch én akoestisch comfort

De frames en trussen kunnen optioneel worden geïsoleerd zodat u extra punten kunt scoren op gebied van EPB. Steelframing heeft hiervoor verschillende R-waarden laten simuleren en verifiëren door het Vlaams Energie Agentschap. Ook verhoogt het akoestisch comfort aangezien het massa-veer-massa principe nog meer wordt nagestreefd.

Conform de regelgeving van morgen

Elk staalframe project kan beantwoorden aan de steeds strenger wordende eisen. Denk aan het E-peil, het S-peil, het minimum aan hernieuwbare energie, de U-waarden, het akoestisch comfort, het brandveilig ontwerp,… Met staalframebouw en de bijhorende technische onderbouwing kunt u elk aspect probleemloos invullen.

Geen massieve timmerwerken voor hellende daken

Geen torenhoge kosten voor het timmerwerk voor hellende daken. Met behulp van de supports (gordingen in staalframe) en de zelfdragende dakpanelen wordt er een grote hoeveelheid aan materiaal en arbeid geëlimineerd.